Home Ons Bedrijf Projecten Vraag een offerte aan Neem contact op
Hoe is het prijskaartje van een airco installatie samengesteld?

Hoeveel u betaalt voor een airco installatie bepaalt u voor het grootste gedeelte zelf aan de hand van keuzes die u maakt. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

•       Keuze 1: Hoe hoog moet het vermogen zijn. De ruimte waar de airco in komt te hangen bepaalt het vermogen van de airco. Een kleine ruimte heeft een airco met een laag vermogen nodig. Een grote ruimte heeft juist een airco met een hoog vermogen nodig. De ruimte is niet de enige factor die het vermogen bepaalt.

•       Keuze 2: Hoeveel personen zijn er tegelijk in een ruimte. Wilt u een ruimte koelen waar slechts een paar personen tegelijk aanwezig zijn, dan kunt u deze ruimte met een normaal vermogen koelen. Op het moment dat u een ruimte koelt waar meerdere mensen tegelijk aanwezig zijn, zoals een kantoor of een winkelpand, dan zult u een hoger vermogen moeten aanschaffen. Er komt meer lichaamswarmte tegelijk uw pand in en al die personen willen kunnen genieten van de airco.

•       Keuze 3: Hoeveel units laat u bouwen. U kunt ervoor kiezen om één of twee units te laten bouwen in een ruimte. In het geval van twee units spreken we van een split unit airco. Dit houdt in dat er van binnenuit warme lucht naar buiten wordt geblazen en er van buitenaf koude lucht naar binnen wordt geblazen. Dit systeem is efficiënter maar kost meer doordat er twee units moeten worden geïnstalleerd.

•       Keuze 4: Kiest u voor een A-merk of een B-merk. De prijs van een airco installatie wordt vaak bepaald door het merk. U kunt kiezen voor een B-merk omdat dit voordeliger is in de aanschaf. Houdt u er dan wel rekening mee dat het in de loop der jaren wellicht lastiger is om een B-merk airco te onderhouden. Er zullen lastig reserve materialen voor te vinden zijn wanneer er iets kapot gaat

Het is dus veel te complex om zonder de situatie te hebben gezien een offerte uit te brengen. Om een offerte cq advies op maat te krijgen verzoek ik u contact op te nemen om een gratis vrijblijvend huisbezoek te plannen waarna wij een exacte offerte uit kunnen brengen.

Tel: 06-30683024    Mail: info@lodderklimaattechniek.nl

Projecten

© Lodder Klimaattechniek - lodderklimaattechniek.nl